Nogometni klub

 

TEZNO

domov | Novice | Arhiv novic  « Pozdravljeni na novih straneh NK Tezno  Elvir na testiranju pri Partizanu »

Bili smo v Paćir-ju Srbija

Kombinirana članska ekipa NK Tezno je gostovala pri NK Bačka iz Pačir-ja, ki je član vojvodinske lige-vzhod in igrala dve prijateljski tekmi. Izid prve tekme je bil 5:0 za gostitelje. Naslednji dan se je igralo z drugo ekipo, ki igra v občinski ligi, tako kot mi in rezultat je bili 3:1 za NK Tezno.

Bolezen in delovne obveznosti so nekaterim igralcem preprečile udeležbo, tako da smo morali  potovati na tekmo z kombinirano ekipo, ki smo ji pridružili mladince in kadete, kateri že močno trkajo na vrata prve ekipe. Z njihovo igro je bil strokovni štab zelo zadovoljen, ter bodo to prakso nadaljevali, ker bodo mladi imeli možnost napredovanja in učenja pri igralcih, ki so nosilci igre članske ekipe. Tudi vi boste potrdili, da se imajo kaj naučiti od Nabernika, Robnika, Durakovića, Cipota, Hrgiča, Čučeka, Zemljiča in drugih. Naj mi bo oproščeno, ker nisem naštel še ostale.

Trodnevno druženje v Pačir smo izkoristili za uradno slovo od bivšega igralca NK Kovinar Dušan Đukić-a. Ob tej priliki smo mu poklonili žogo z oznako NK Tezno, čepico in dres njegovega bivšega kluba, z njegovim imenom. Solze so povedale vse.

Tudi gostitelju smo poklonili žogo in dogovorili smo se, da spomladi podpišemo memorandum o sodelovanju, ter se prijavimo za projekt EU, ki podpira to vrsto sodelovanja.

Domačini so se izkazali. Na vsakem koraku so dokazovali svojo gostoljubnost in se trudili, da nam bo bivanje prijetno. Pačir je naselje z približno 3.000 dušami, pretežno mađarske narodnosti. Imajo velike načrte za svoj razvoj in glavna vlaganja so v vrtino termalne vode, ki jo imajo v izobilju. Tu pričakujejo svoj napredek.

 
sponzorji

© NK Tezno, 2009  |  izdelava strani: lahkotnost.si, napredne spletne rešitve »

urejanje strani